Fakta popcorn

1) Naon anu Nyababkeun Popcorn Pop? Masing-masing kernel popcorn ngandung serelek cai anu disimpen dina jero aci lemes. (Éta naha popcorn kedah ngandung 13,5 persén ka 14 persén kalembaban.) Aci lemes dikurilingan permukaan luar kernel. Nalika kernelna manaskeun, cai mimiti ngalegaan, sareng tekanan ngawangun ngalawan pati anu atos. Antukna, permukaan anu sesah ieu masihan jalan, nyababkeun popcorn "ngabeledug". Nalika popcorn ngabeledug, aci lemes dina jero popcorn janten kembung sareng bursts, ngarobah kernel dina jero. Kukus di jero kernel dileupaskeun, sareng popcorn naék!

 

2) Jenis Kernels Popcorn: Dua jinis dasar tina kernel popcorn nyaéta "kukupu" sareng "supa". Kernel kukupu ageung sareng mengembang kalayan seueur "jangjang" anu nonjol tina unggal kernel. Kernel buttefly mangrupikeun jinis popcorn anu paling umum. Kernel supa langkung padet sareng kompak sareng bentukna sapertos bal. Kernel supa sampurna pikeun prosés anu meryogikeun penanganan beurat tina kernel sapertos palapis.

 

3) Ngartos Ékspansi: Tés ékspansi pop dilakukeun ku Tés Volumetrik Beurat Metrik Cretors. Tés ieu diaku salaku standar ku industri popcorn. MWVT mangrupikeun ukuran séntik kubik tina jagong anu dipetik per 1 gram jagong anu henteu dipotong (cc / g). Bacaan 46 dina MWVT ngandung hartos yén 1 gram jagong anu henteu dipotong dikonvérsi janten 46 séntik kubik jagong anu dipetik. Beuki luhur jumlah MWVT, langkung ageung volume jagong anu dipetik per beurat jagong anu henteu dipotong.

 

4) Ngartos Kernel Ukuran: Ukuran kernel diukur dina K / 10g atanapi kernel per 10 gram. Dina tés ieu 10 gram popcorn diukur sareng kernelna diitung. Langkung luhur itungan kernel langkung alit dina ukuran kernel. Épansi popcorn henteu langsung dipangaruhan ku ukuran kernel.

 

5) Sejarah Popcorn:

· Padahal popcorn sigana asalna di Mexico, éta dipelak di Cina, Sumatra sareng India sababaraha taun sateuacan Columbus ngadatangan Amérika.

· Rekening Injil ngeunaan "jagong" anu disimpen dina piramida Mesir salah paham. "Jagong" tina injil meureun barli. Kasalahan asalna tina parobihan panggunaan kecap "jagong," anu biasa nandakeun gandum anu paling sering dianggo dina tempat anu khusus. Di Inggris, "jagong" mangrupikeun gandum, sareng di Skotlandia sareng Irlandia kecap anu disebat gandum. Kusabab jagung mangrupikeun "jagong" umum Amérika, éta nyandak nami éta - sareng tetep ayeuna.

· Sari jagong pangkolotna anu jarang dikenal dibédakeun tina sari jagong modéren, ditilik ku fosil umur 80.000 taun anu kapendak 200 kaki handapeun Mexico City.

· Dipercaya yén panggunaan mimiti jagung liar sareng awal dibudidayakan nyaéta muncul.

· Ceuli popcorn pangkolotna anu kantos dipendakan dipendakan di Gua Bat di beulah kulon tengah New Mexico dina 1948 sareng 1950. Rentang ti langkung alit ti sakilo dugi ka 2 inci, Ceuli Bat Gua pangkolotna umurna sakitar 5.600 taun.

· Di makam di basisir wétan Peru, panaliti parantos mendakan bijil tina popcorn anu umurna umurna 1.000 taun. Séréal ieu parantos dilestarikan kalayan saé anu tetep bakal muncul.

· Di belah kidul-kulon Utah, kernel popcorn umur 1000 taun katémbong dina guha garing anu dicicingan ku anu ngaheulaan urang Pueblo India.

· Guci pamakaman Zapotec anu dipendakan di México sareng ti saprak 300 Masehi ngagambarkeun déwa Jagung kalayan simbol anu ngagambarkeun popcorn primitif dina hiasan rambutna.

· Poppers popcorn kuno - kapal deet kalayan liang di luhur, gagang tunggal kadang-kadang dipapaésan kalayan motif patung sapertos ucing, sareng kadang dipapaésan motif cetak di saluruh kapal - parantos dipendakan di basisir kalér peru sareng tanggal balik deui ka Pra-budaya Incan Mohica sakitar 300 Maséhi

· Kaseueuran popcorn ti 800 taun ka pengker tangguh sareng langsing. Kernél sorangan rada tahan banting. Malah ayeuna, angin sakapeung niup keusik gurun ti kuburan kuno, ngalaan kernel jagong popping anu katingali seger sareng bodas tapi lami mangabad-abad.

· Dina waktos urang Éropah mimiti netep di "Dunya Anyar," popcorn sareng jinis jagung sanés parantos sumebar ka sadaya suku pribumi Amérika di Amérika Kalér sareng Kidul, kecuali anu di daérah belah kalér sareng kidul di buana. Langkung ti 700 jinis popcorn anu dipelak, seueur poppers boros anu parantos dipanggihan, sareng popcorn dianggo dina buuk sareng beuheung. Bahkan aya bir popcorn anu seueur dikonsumsi.

· Nalika Columbus mimiti sumping ka Hindia Kulon, pribumi nyobian ngajual popcorn ka awak awakna.

· Dina 1519, Cortes kéngingkeun heula popcorn nalika anjeunna nyerang Mexico sareng kontak sareng Aztecs. Popcorn mangrupikeun tuangeun penting pikeun urang Aztec India, anu ogé nganggo popcorn salaku hiasan pikeun hiasan upacara, kalung sareng ornamén dina patung déwa-déwi na, kalebet Tlaloc, déwa jagung, hujan sareng kasuburan.

· Akun Spanyol mimiti ngeunaan upacara ngahargaan déwa Aztec anu ngawasi nalayan berbunyi: "Aranjeunna sumebar sateuacanna jagong garing, anu disebut momochitl, jenis jagung anu pecah nalika garing sareng ngungkabkeun eusina sareng ngajantenkeun siga kembang bodas pisan ; aranjeunna nyarios yén ieu mangrupikeun batu hujan batu anu dipasihkeun ka déwa cai. "

· Nulis urang India Peruvian dina 1650, urang Spanyol Cobo nyarios, "Aranjeunna roti bakar sababaraha jenis jagong dugi ka pecah. Aranjeunna nyebatna pisancalla, sareng aranjeunna nganggo éta salaku gula-gula. "

· Penjelajah Perancis mimiti ngalangkungan daérah Danau Tasik (sekitar taun 1612) ngalaporkeun yén Iroquois nyembul popcorn dina wadah gerabah ku keusik anu dipanaskeun sareng ngagunakeunana pikeun nyiptakeun sup popcorn, sareng anu sanésna.

· Penjajah Inggris dikenalkeun kana popcorn dina Hari Raya Thanksgiving anu munggaran di Plymouth, Massachusetts. Quadequina, lanceuk ti kapala Wampanoag Massasoit, nyangking kantong kijang tina jagong popping pikeun hajatan salaku kado.

· Penduduk asli Amérika bakal nyandak "jajanan" popcorn kana rapat sareng penjajah Inggris salaku tanda kahadéan nalika negosiasi perdamaian.

· Ibu rumah tangga Kolonial nyiapkeun popcorn sareng gula sareng krim kanggo sarapan - séréal sarapan anu munggaran "dibungkus" didahar ku urang Éropa. Sababaraha kolonis némbongan jagong nganggo silinder tina lambar-beusi ipis anu ngurilingan gandar payuneun hawu sapertos kandang bajing.

· Popcorn kasohor pisan ti taun 1890an dugi ka Great Depression. Penjual jalanan biasa nuturkeun ramé, ngadorong poppers anu nganggo uap atanapi gas ngalangkungan pameran, taman sareng éksposisi.

· Nalika Depresi, brondong dina 5 atanapi 10 sén saku mangrupikeun salah sahiji sababaraha kamewahan anu tiasa ditanggung kulawarga anu kaluar-sareng-kaluar. Nalika usaha sanésna gagal, bisnis popcorn berkembang. Bankir Oklahoma anu indit peupeus nalika bank na gagal mésér mesin popcorn sareng ngamimitian usaha di toko alit caket téater. Saatos sababaraha taun, bisnis popcorn na ngahasilkeun artos cekap kanggo ngagaleuh tilu kebon anu anjeunna leungit.

· Nalika Perang Dunya II, gula dikirim ka luar negeri pikeun pasukan AS, anu hartosna henteu seueur gula anu tersisa di Amérika Serikat pikeun ngadamel permén. Hatur nuhun kana kaayaan anu teu biasa ieu, urang Amerika tuang tilu kali langkung popcorn sapertos biasana.

· Popcorn lebet nalika awal taun 1950an, nalika tipi janten populér. Kahadiran di bioskop turun sareng, nganggo éta, konsumsi popcorn. Nalika masarakat mimiti tuang brondong di bumi, hubungan anyar antara tipi sareng brondong ngarah ka popularitas deui.

· Microb popcorn - panggunaan mimiti pemanasan gelombang mikro di 1940-an - parantos nyumbang $ 240 juta dina penjualan popcorn AS taunan di taun 1990an.

· Urang Amérika ayeuna ngonsumsi popcorn popok 17,3 milyar unggal taun. Rata-rata urang Amerika tuang sakitar 68 liter.


Waktos Post: Apr-06-2021